(Video) Pelakon Kemboja dirasuk hantu, tetapi translation netizen menghibur hati

Viral di media sosial video seorang pelakon yang melakonkan watak hantu telah dirasuk hantu sehingga mencederakan pelakon wanita. 

Dalam kejadian yang berlaku di Kemboja itu, produksi berkenaan sedang menjalani penggambaran filem hantu. Namun semasa penggambaran sedang dijalanlam. pelakon yang melakonkan watak hantu itu telah dirasuk. 
Pelakon itu kemudian telah menyerang seorang pelakon wanita sehingga mengalami trauma dan cedera ringan di lehernya dipercayai dibelit dengan dawai. Dalam video berkenaan, kru-kru produksi sedang cuba bercakap dengan ‘hantu’ berkenaan agar keluar dan meninggalkan tempat itu. 
Sementara itu, ada beberapa netizen dari Malaysia menterjemahan kejadian itu. 
“Diorang berlakon cerita hantu. Pastu pelakon yang bawak watak hantu tu asyik salah dialog je. Last-last dia malas berlakon, dia duduk dalam bilik itu seorang-seorang. Merajuk sebab tak pandai berlakon. 
“Yang perempuan itu pula stress dapat pairing yang tak pandai berlakon. Dia berlari keluar dari rumah itu dan terlanggar ampaian baju jiran sebelah. Itu yang ada kesan dawai di leher dia tu,” terjemahan dari Mohd Azhari Jerry. 

“Ngagai kita ka enda ulih macha Khmer ngau enda mereti ka jaku sida. Bala sida iya tadi benung ngaga ngeshoot siti cherita antu. Tang lebuh maya ngambar nya, antu amat-amat nyeruga alu ngerasuk tubuh pelakun ke begari baka antu nya alu ngachau pelakun indu siku nya.

“Dalam bideo nya, sida benung nguji bejaku ngasuh antu nya pansut ari tubuh pelakun nya. Utai tu amat nyadi ba Kemboja din,” terjemahan Abeng Acj. 
Total
0
Shares
Related Posts