'Kenapa awak bunuh kucing itu?' - Murid darjah 3 lemaskan anak kucing dalam bekas berisi air - The Reporter

‘Kenapa awak bunuh kucing itu?’ – Murid darjah 3 lemaskan anak kucing dalam bekas berisi air

Allahu, tak sanggup nak membayangkan perbuatan kejam seorang murid darjah tiga yang didakwa tergamak membunuh seekor anak kucing dengan melemaskannya dalam bekas berisi air.
Timbul persoalan, bagaimana seorang kanak-kanak yang baru berusia 9 tahun boleh mempunyai naluri kepuasan untuk membunuh benda bernyawa? Ibu bapa, didiklah anak-anak untuk tidak menganiaya dan berlaku zalim terhadap binatang bernyawa. 
SO today my mom cerita, budak darjah tiga bunuh anak kucing di padang sekolah dengan cara meletakkan anak kucing dalam bekas, isi air dan tutup guna batu supaya anak kucing lemas dan mati. 
Apabila mak kucing datang nak selamatkan anaknya, kena tendang. 
Budak itu budak lelaki, baru 9 tahun tetapi sudah ada satu naluri kepuasan untuk membunuh benda bernyawa secara perlahan-lahan. 
Bila cikgu disiplin bertanya, “Kenapa awak bunuh kucing itu?”. Budak itu cuma diam saja dengan muka tiada perasaan. Mana perginya empathy budak-budak ini? You guys are only 9, kenapa jadi macam ni? 
Mesti ada punca. Budak-budak seperti ini mesti belajar dari sesuatu (actian movies/horror/abusive environment). Yang ada adik-adik kecil, awasilah adik-adik anda dari menonton cerita-cerita yang ada adegan bunuh/seksa/abusive. 
Kita menangis bila bayangkan macam mana anak kucing itu menangis kelemasan dalam air dan macam mana ibu kucing itu berlari nak menyelamatkan anaknya tetapi ditendang. 
Sumber: @fahnaaa
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!