Rebut 20,000 peluang pekerjaan di Karnival Kerjaya Belia BN di PWTC, 24 hingga 26 Jun ini - The Reporter

Rebut 20,000 peluang pekerjaan di Karnival Kerjaya Belia BN di PWTC, 24 hingga 26 Jun ini

BN YOUTH JOB FAIR 2022 (BNYJF’22) kini kembali lagi dengan membuka lebih 20,000 peluang pekerjaan kepada belia Malaysia yang bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur pada 24-26 Jun 2022.

BNYJF’22 pada tahun ini dilaksanakan dengan skala yang lebih besar berbanding sebelum ini. Bukan sahaja tawaran pekerjaan kepada graduan muda disediakan, tetapi juga memberikan mereka peluang untuk mempelajari dan memahami kehendak dan keperluan pasaran kerjaya oleh majikan dan juga sektor kerajaan. 300 syarikat majikan dalam pelbagai sektor kerajaan dan juga swasta akan dibawa ke BNYJF’22. 

Karnival Kerjaya Belia BN 2022 ini disokong oleh Kerajaan Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kementerian Kesihatan Malaysia, Kementerian Pembangunan Bandar Luar, PERKESO, Perbadanan Pembangunan Sumber Manusia (HRD Corp), NIOSH, Talent Corp, Tabungan Kemahiran Pembangunan, MY Future Jobs. 

Antara syarikat yang mengambil bahagian adalah Open University Malaysia (OUM), Perbadanan PR1MA Malaysia dan Boustead Holdings Berhad sebagai Rakan Kongsi Platinum. Universiti Mahsa, MRCB serta Majlis Amanah Rakyat telah menjadi Rakan Kongsi Emas acara ini. Sementara itu, Rakan Kongsi Perak dan Gangsa Karnival ini masing-masing ialah Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan MDV, dan banyak lagi. 

Pelbagai program dan aktiviti turut disediakan untuk para belia bertujuan untuk mereka merasai sendiri sedikit sebanyak pengalaman bekerja pada masa hadapan.

Dalam pada itu juga, BNYJF’22 akan menyediakan pembiayaan kepada usahawan baharu yang semakin meningkat dan menambah bilangan rumah mampu milik yang boleh dibeli atau disewa dan rumah transit. Selain daripada itu juga ceramah dan kursus latihan kemahiran disediakan untuk pencari kerja bagi meningkatkan dan mempertajamkan kemahiran sosial mereka.

Konsep ‘Keluarga Malaysia’ yang diterapkan jelas menunjukkan kepentingan serta peranan institusi kekeluargaan dalam menghadapi situasi mencabar.  Sehubungan dengan itu,pameran kerjaya seperti  ini merupakan salah satu platform kepada belia yang terjejas akibat pandemik untuk mengintai peluang kerjaya yang disediakan seterusnya dapat membina keluarga yang harmoni.

Untuk maklumat lanjut,hubungi:

Encik Hanifah Hamid

Sekretariat  Barisan Nasional Youth Job Fair 2022

hanifah@myeventsinternational.com

+6014-2467440

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share
error: Content is protected !!