'Beria nak tunjuk, apa sebenarnya yang kau nak buktikan?' - Netizen persoal tindakan Muhammad Sajjad tayang karipap angin - The Reporter

‘Beria nak tunjuk, apa sebenarnya yang kau nak buktikan?’ – Netizen persoal tindakan Muhammad Sajjad tayang karipap angin

4 jam yang lalu, usahawan produk kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, memuat naik gambar ‘karipap angin’ di Instagramnya mengundang pelbagai reaksi netizen. 
“Just smile,” kapsyen yang ditulis pada gambar. 
Di ruangan komen Insta, netizen mempertikaikan tindakannya itu dan tidak kurang yang mengecamnya kerana dianggap sengaja memuat naik gambar yang tidak senonoh itu. 
“Sajat ni macam saje je nak suruh netizen kutuk. Eloklah sikit pakaian tu,” kata Umie. 
Bagi golongan wanita, apa yang dilakukan oleh Muhammad Sajjad itu sangat mencemarkan maruah wanita. Sedangkan wanita yang tulen berusaha menyembunyikan auratnya dari pandangan umum. 
Hukum melakukan pembedahan jantina adalah berdosa besar kerana ia mengubah ciptaan Allah Taala dan mengikut petunjuk SYAITAN. Doktor yang melakukan pembedahan tersebut juga terlibat dalam dosa besar. Firman Allah: “Janganlah menolong di atas dosa dan kezaliman.” (Surah al-Maidah: 2) Mereka juga boleh dihukum takzir oleh kerajaan jika diadukan kes ini kepada pihak bertanggungjawab. 
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!