'Kitorang pergi program RXZ Members, dia boleh lari ikut jantan lain' - Majikan dedah video bibik lari, tawar saguhati kalau jumpa bibik Aifah Amoy - The Reporter

‘Kitorang pergi program RXZ Members, dia boleh lari ikut jantan lain’ – Majikan dedah video bibik lari, tawar saguhati kalau jumpa bibik Aifah Amoy

Sumber gambar: TikTok Tycoon Jai

Masih berbaki kontrak satu tahun, seorang pembantu rumah warga Indonesia didapati telah melarikan diri dengan seorang lelaki yang dipercayai teman lelakinya.

TikToker Tycoon Jai, nekad menularkan video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan pembantu rumahnya telah melarikan diri ketika dia menyertai program RXZ members 5.0 di Terengganu minggu lalu.

Dalam video tersebut, pembantu rumah terbabit yang dikenali sebagai Aifah Amoy. sedang mengangkat beberapa barang dan bagasi miliknya yang diletakkan di hadapan rumah..

@tycoonjai

Tak nak kerja saya hantar balik, bukan lari macam ni 👀 #bibiklari

♬ original sound – TycoonJai – TycoonJai

“Pukul 6.47 dia buat kerja angkat barang. Kitorang pergi RXZ member, dia boleh lari ikut jantan lain. Baju saya dia tak basuh, sinki tersumbat. Ada juga barang yang hilang.

“Apa salah kitorang sampai dia buat macam ni. Ditinggalkan rumah macam tu, rumah tak tutup, pagar tak tutup,” katanya.

Oleh yang demikian, lelaki ini meminta orang ramai yang terserempak atau terlihat pembantu rumahnya agar segera menghubungi beliau. Hadiah saguhati akan diberikan kepada sesiapa yang dapat memberikan maklumat.

“Saya risau dekat bibik duk dekat luar sana tu dengan orang yang tak kenal. Bibik tak nak kerja dengan saya pun tak apa, janji bibik balik, kita settle dengan cara baik,” katanya.

Setelah isu ini mula tular, akaun TikTok Aifah Amoy pembantu rumah tersebut mula dihujani dengan pelbagai komen netizen yang mencuit hati. Tidak kurang juga ada yang meminta pembantu rumah itu menyelesaikan masalah sinki rumah yang tersumbat.

Sumber: Tycoon Jai

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!