Sanusi dakwa PN ada jumlah SD mencukupi, tunggu hari tumbangkan Kerajaan Perpaduan? - The Reporter

Sanusi dakwa PN ada jumlah SD mencukupi, tunggu hari tumbangkan Kerajaan Perpaduan?

Sumber gambar: Facebook Sanusi

Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor, Ketua Pengarah Pilihan Raya Perikatan Nasional (PN), telah membuat dakwaan bahawa PN kini memiliki jumlah akuan bersumpah (SD) yang mencukupi untuk menjatuhkan Kerajaan Perpaduan.

Walau bagaimanapun, beliau tidak memberikan butiran lanjut mengenai perkara tersebut, termasuk jumlah SD yang telah diperoleh.

Beliau membuat kenyataan ini ketika diminta untuk memberikan komen mengenai SD yang bertujuan untuk menjatuhkan kerajaan yang dipimpin oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Laporan media semalam menunjukkan bahawa Pejabat Ketua Pembangkang telah menyangkal dakwaan yang mengatakan Yang di-Pertuan Agong telah memberikan persetujuan kepada 118 Ahli Parlimen gabungan untuk menghadap baginda dengan akuan bersumpah mereka masing-masing.

Selain itu, kenyataan yang dikatakan dikeluarkan oleh Setiausaha Agung PN, Datuk Seri Hamzah Zainudin dan disebarkan di media sosial, telah dinyatakan sebagai palsu.

Namun, Anwar, yang juga merupakan Pengerusi Pakatan Harapan (PH), menegaskan bahawa ‘Langkah Dubai’ tidak akan memberikan impak kepada Kerajaan Perpaduan.

Sumber: Harian Metro

Tak nak ketinggalan berita terkini? Sertai kami di Facebook, Instagram, X (Twitter), Telegram, WhatsApp dan Threads!

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!