Ibu tunggal disamun & dirogol selepas COD barang di waktu malam - The Reporter

Ibu tunggal disamun & dirogol selepas COD barang di waktu malam

Asiah seorang janda anak lima. Selepas diceraikan talak dua melalui SMS, bekas suaminya terus menghilangkan diri. Langsung tidak pernah bertanya khabar anak-anak, apatah lagi memberi nafkah. 
Asiah terpaksa bekerja menyara anak-anaknya. Demi mencukupkan keperluan anak-anak yang sedang belajar, Asiah terpaksa membuat dua pekerjaan. Di waktu siang, dia bekerja di kilang. Habis waktu kerja, balik ke rumah dan menguruskan anak-anaknya. Waktu malam pula, COD barang-barang niaga online. Dihantar ke alamat yang diminta oleh pelanggan dengan menunggang motosikal. 
Suatu malam, Asiah pergi COD barang di kawasan perumahan yang agak sunyi jalannya. Di pertengahan jalan, Asiah telah disamun dan diheret ke dalam semak, kemudian dirogol beramai-ramai. Oleh kerana keadaan yang agak gelap dan sunyi, Asiah tidak dapat melihat wajah lelaki-lelaki yang merogolnya. Malah jeritannya juga tidak didengari oleh sesiapa pun. 
Selepas kejadian itu, Asiah trauma. Asia silap kerana tidak membuat laporan polis berhubung kejadian itu. Sebaliknya dia terus balik dalam keadaan sakit, terus berehat dan akhirnya tertidur. 
Asiah takut melaporkan kejadian itu kepada polis kerana ia akan menganggu urusan kerjanya. Asiah perlu mencari nafkah untuk menyara anak-anaknya. Asiah sangat menyayangi anak-anaknya. 
Oleh kerana kedatangan haid memang tidak stabil, kelewatan beberapa bulan hadi dianggap biasa oleh Aisah. Sehinggalah dia hanya menyedari dirinya mengandung setelah beberapa bulan kemudian, apabila merasa ada pergerakan di dalam rahimnya. 
Perawakan tubuh Asiah yang gempal, lapisan kulit dan lemak yang tebal di bahagian perut membuatkan Asiah tidak menyedari dirinya mengandung. 
Apabila mendapat tahu dirinya mengandung, Asiah berasa sangat sedih. Mujur adik beradiknya memahami kesusahan Asiah. Lalu mereka bersepakat untuk membantu dan menyarankan Asiah pergi ke rumah perlindungan untuk mendalami ilmu agama sehingga melahirkan anak, sementara mereka tolong menjaga anak-anak yang lain. 
Selama menjadi janda dan terpaksa bekerja menyara anak-anak, adik-beradiknya sering membantu. Mereka tahu Asiah gigih bekerja menyara anak-anak tanpa mengharapkan bantuan sesiapa. Walau apa pun, bagi adik beradik maruah dan aib Asiah tetap perlu dijaga. 
Anak-anak Asiah sudah besar, mereka tidak mahu anak-anak Asiah mendengar tohmahan masyarakat terhadap ibu mereka. Ibu mereka bukan terlanjur dengan sesiapa tetapi diperkosa ketika mencari nafkah. 
Maka duduklah Asiah di Baitus Solehah sambil belajar mendalami ilmu fardhu ain dan membetulkan bacaan Al-Quran. 
Semoga Allah mengurniakan kesabaran dan ketabahan kepada Asiah untuk menjalani kehidupan yang penuh duri dan ranjau ini sambil menyara anak-anaknya. 
Lelaki yang diharap menjadi pelindung, meninggalkan dia dengan anak-anak. Lelaki yang patut menjaga perempuan telah mengambil kesempatan pula dengan menyamun duit dan kehormatan dirinya. Lelaki mana lagi yang boleh diharapkan? 
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!