Bapa ludah pekerja playground tak puas hati anak dituduh mencuri - 'Dia siap ugut nak bawa Samurai' - The Reporter

Bapa ludah pekerja playground tak puas hati anak dituduh mencuri – ‘Dia siap ugut nak bawa Samurai’

Satu video tular merakamkan seorang bapa bertindak meludah pekerja di taman permainan kanak-kanak (indoor playground) dan juga pelanggan lain.

Lelaki itu bertindak demikian setelah pekerja playground memaklumkan -anak-anaknya mencuri makanan dan minuman, lalu meminta lelaki itu membayar semua barangan yang telah diambil berjumlah RM9.00.

https://www.tiktok.com/@bebimelia/video/7370263595780934928?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7368648550219171345

Bapa kepada tiga anak itu memaklumkan dia boleh membayar tetapi dengan meminta bayaran kemasukan anak-anaknya ke playground itu berjumlah RM48.00 dikembalikan kepadanya.

Selain itu juga, ada dakwaan lain yang mengatakan anaka-anaknya turut mengganggu pelanggan lain dengan meminta mereka membelikan makanan dan minuman. Salah seorang anaknya juga dikatakan telah meminum air pelanggan lain tanpa kebenaran.

Difahamkan, lelaki itu adalah pelanggan tetap dan selalu meninggalkan anak-anaknya untuk bermain. Dia sebelum ini juga berpesan kepada pekerja playground agar tidak memberikan apa-apa makanan atau minuman kepada anak-anaknya.

Bagaimanapun, pekerja pula mengatakan anak-anak lelaki itu suka meminta-minta.

https://www.tiktok.com/@bebimelia/video/7370396493171215633?lang=en

Dalam pada itu, pekerja juga mendakwa lelaki itu mengugut mahu membawa senjata datang ke playground berkenaan kerana tidak berpuas hati dengan mereka.

“Dia suruh suami akak ni (pekerja) datang jumpa dia, one by one (bergaduh) sebab tak dapat terima kesalahan anak dia.

“Dia siap ugut nak bawa Samurai, tapi kitorang cakap nak report polis, terus dia bebel,” katanya.

Sumber: meow

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!