Media Israel dakwa Gaza menipu ramai rakyatnya maut, tetapi kantoi rembat video lama pengurusan jenazah Malaysia - The Reporter

Media Israel dakwa Gaza menipu ramai rakyatnya maut, tetapi kantoi rembat video lama pengurusan jenazah Malaysia

Berbagai-bagai bentuk ancaman dan juga propaganda yang dibuat oleh media milik Israel bagi mengaburi mata dunia. Mereka sedaya upaya menutup kesalahan supaya dunia dapat memihak kepada mereka.

Sedar kini mereka menjadi tumpuan dunia kerana kekejaman yang dilakukan, mereka bertindak memfitnah dan merekayasa cerita tentang perkara yang berlaku di Palestin.

Baru-baru ini tular di media sosial, hantaran yang dibuat oleh pihak Zionis menyatakan rakyat Palestin memalsukan kematian mereka.

Berlatarbelakangkan muzik lagu Palestin, mereka menyatakan dari rakaman video tersebut, kelihatan keadaan jenazah ‘kembali’ hidup.

Gambaran ini seolah-olah ingin menyatakan kepada dunia penderitaan dan kematian rakyat Palestin selama ini hanyalah lakonan semata-mata.

Namun begitu, rakaman video tersebut sebenarnya merupakan video pengurusan jenazah di Malaysia yang diambil oleh media di sana sebagai satu propaganda tanpa menyelidik terlebih dahulu.

Di ruangan komen, tentera bawang mula menyerang hantaran itu dan menjelaskan video sebenar dirakamkan semasa program tersebut bukannya lakonan rakyat Palestin.

Pada masa sama, netizen juga berasa hairan bagaimana media tersebut tidak dapat membezakan rupa paras rakyat Palestin dan Malaysia.

Sumber:Irfan_newboys

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!