'Boleh anjur konsert tapi jangan berlebihan, artis perlu bekerja' - M Nasir - The Reporter

‘Boleh anjur konsert tapi jangan berlebihan, artis perlu bekerja’ – M Nasir

Sumber gambar: NME

Dalam suasana yang membara, netizen menzahirkan rasa tidak puas hati terhadap golongan artis yang menganjurkan konsert di kala rakyat Palestin berhadapan dengan serangan Israel.

Bagi netizen, tindakan artis menganjurkan konsert pada waktu ini seolah-olah menunjukkan ketidakpekaan mereka terhadap situasi semasa.

Bagaimanapun, Datuk M Nasir dalam temubual dengan Berita Harian, memberikan pandangan berbeza. Menurutnya, artis masih boleh menganjurkan konsert, tetapi usahlah secara berlebihan.

Konsert masih boleh diadakan kerana orang memerlukan hiburan, tetapi lakukanlah dengan sederhana. Orang masih perlu berhibur. Adakah kita mahu semua orang berkabung di rumah sahaja?

“Semua orang perlu bekerja, bukan hanya artis. Hiburan mempunyai batasnya dan jangan melampau,” katanya, merujuk kepada laporan Berita Harian.

M Nasir menambah, sebagai penghibur, tugas mereka adalah untuk menghiburkan orang ramai.

“Selain dari menghiburkan orang, mereka juga perlu sedar dan prihatin dengan apa yang berlaku di sekeliling. Konsert masih boleh diadakan kerana orang memerlukan hiburan, tetapi lakukanlah dengan sederhana,” ujarnya.

Sumber: Berita Harian

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share
error: Content is protected !!