(Video) Takut ditinggalkan kawan, makcik buka pintu tren tetapi tersangkut di celah pintu - The Reporter

(Video) Takut ditinggalkan kawan, makcik buka pintu tren tetapi tersangkut di celah pintu

Seorang wanita Singapura tersangkut di celah pintu masuk ke tren MRT kerana cuba membuka pintu tren itu dengan menggunakan tangannya, di stesen Little India.
Terdahulu, video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan, wanita terbabit bersama dengan rakannya berlari laju untuk memasuki tren itu yang akan berlepas dalam beberapa saat lagi. 
Salah seorang daripada mereka sempat masuk ke dalam, tetapi wanita terbabit terlambat dan pintu pun telah ditutup secara automatik. 
Takut ditinggalkan rakan, dalam keadan terdesak dia cuba membuka pintu tren itu dengan tangannya. Malangnya usaha dia tidak berjaya menyebabkan dia tersepit di antara celah pintu platform dengan pintu tren. 
Kakitangan stesen dan orang awam yang melihat kejadian itu segera datang membantu mengeluarkannya.  
Tidak terhenti di situ, dia cuba lagi membuka pintu tren secara paksaan dan akhirnya terbuka juga. 
Wanita itu masuk ke dalam mendapatkan rakannya, sementara yang lain masih lagi tidak dapat menerima perbuatan wanita itu yang dianggap berbahaya. 
Perkhidmatan tren kembali seperti biasa selepas kejadian tersebut. Pihak berkuasa menasihatkan orang ramai tidak berbuat demikian kerana ia boleh menyebabkan kecederaan dan paling teruk kehilangan nyawa. 
Sumber: World of Buzz
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!