(Video) 'Mayatnya ditemui dalam keadaan tidak sempurna' - Wanita cuba selamatkan ibu, maut dibaham buaya - The Reporter

(Video) ‘Mayatnya ditemui dalam keadaan tidak sempurna’ – Wanita cuba selamatkan ibu, maut dibaham buaya

Sabtu lalu, seorang wanita berusia 32 tahun dilaporkan hilang ketika memancing di tebing air di Kampung Tanjung Bulat, Kinabatangan, Sabah.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 3.40 petang, mangsa, Norsila Sayong, disambar reptilia berkenaan. Mangsa juga dikatakan cuba menyelamatkan ibunya daripada disambar buaya itu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kinabatangan, Nurul Azlan Shah Jamaluddin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kes itu pada jam 3.42 petang lalu mengerahkan lima anggota bergegas ke lokasi untuk menjalankan operasi mencari dan menyelamat (SAR).

“Sebelum kejadian, mangsa sedang memancing di tebing anak sungai yang bersambung dengan Sungai Kinabatangan. Lokasi itu memang menjadi lokasi memancing penduduk ketika air sungai pasang. Tiba-tiba mangsa dilaporkan disambar lalu dibawa ke dalam dan hilang,” katanya.

Keesokan harinya, mayat Norsila ditemui penduduk kampung bersama pasukan SAR pada jam 6.35 pagi Ahad, di mana penduduk berkenaan terdengar pergerakan buaya itu sebelum memaklumkan kepada bomba.

“Pasukan SAR kemudiannya bergerak ke lokasi dilaporkan sebelum menemui tubuh mangsa dalam keadaan kurang sempurna kira-kira 800 meter dari tempat mangsa dilaporkan disambar buaya.

“Mangsa dibawa ke darat dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!