'Tiada Ahli Parlimen BN sokong pencalonan Muhyiddin jadi PM ke-10' - BN minta semua pihak bertenang - The Reporter

‘Tiada Ahli Parlimen BN sokong pencalonan Muhyiddin jadi PM ke-10’ – BN minta semua pihak bertenang

Dewan Tertingi Barisan Nasional (BN) memaklumkan Ahli-Ahli Parlimen BN tidak pernah memberi sokongan terhadap Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menjadi Perdana Menteri Ke-10. 

Setiausaha Agung N, Dr Zambry Abd Kadir dalam kenyataan medianya berkata, pemakluman mengenai perkara itu juga telah dimaklumkan kepada pihak Istana Negara. 

“Tiada mana-mana Ahli Parlimen BN yang telah memberi sokongan terhadap pencalonan Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri Ke-10 dan pemakluman mengenai perkara ini telah dibuat kepada Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong,” katanya.

Dalam pada itu, BN meminta semua pihak bertenang dan pada masa ini BN masih kekal dengan pendirian mereka sebagai pembangkang. 

“Dewan Tertinggi juga mengambil pendirian terbuka untuk berbincang dengan pihak-pihak yang berkenaan, bagi memastikan sebuah kerajaan dapat dibentuk demi kepentingan negara dan kesejahteraan rakyat. 

“Sehubungan itu, BN meminta semua pihak yang berkaitan agar bertenang (cooling-off period) ketika mendepani situasi politik negara. 

“Dengan pendirian dan keputusan yang dicapai, kedudukan BN adalah kekal seperti sekarang,” katanya.

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!