‘Tak Perlu Pelawa Dr Zakir Naik, Malaysia Ada Ulamanya Sendiri’

PUTRAJAYA – “Perlu ke pelawa Dr Zakir Naik?” demikian persoalan yang ditimbul oleh Ahli Parlimen Padang Rengas, Datuk Seri Nazri Aziz semalam dalam temubual bersama Free Malaysia Today (FMT)

Nazri berpendapat, tindakan membawa Dr Zakir untuk berceramah mengenai agama adalah tidak perlu kerana Malaysia sudah mempunyai ulamanya sendiri. 
“Semuanya tentang persepsi dan persepsi dibuat berdasarkan apa yang dilakukannya sebelum ini. Saya rasa jika anda mahu bercakap tentang agama, cakaplah tentang agama anda sendiri. 
“Untuk mengadakan satu sesi perbandingan, anda terikat dengan kesimpulan agama anda lebih baik. Lagipun, adakah ia perlu? Adakah umat Islam di sini perlu diberitahu yang kita tidak berada di landasan yang betul? Saya rasa tidak. “Dengan mempelawa lelaki ini untuk memberi syarahan di sini, sudah tentu akan mendapat tentangan pihak tertentu,” katanya. 
Jelas Nazri lagi, keharmonian antara masyarakat yang berbilang kaum dan agama di negara ini perlu dilindungi agar tidak berpecah belah hanya disebabkan oleh Dr Zakir Naik yang tidak mempunyai sebarang kaitan dengan Malaysia. 
“Dia akan beri ceramah dan tinggalkan negara ini. Malah ditinggalkan dengan semua masalah yang mungkin ditimbulkannya,” katanya. – PIXEL MEDIA
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!