Polis Bantuan Bangga Gantung Anjing Sampai Mati

KUALA LUMPUR – Tindakan individu memuat naik perbuatannya menggantung seekor anjing putih sehingga mati dikecam netizen.
Berdasarkan maklumat di Facebook, Fadly yang berkerja di Polis Bantuan di Bahagian Keselamatan, Malaysia Airports, telah memuat naik gambar seekor anjing digantung sampai mati di Facebook Group Kelab Penternakan Itik dan Angsa Malaysia. Fadly berbuat demikian kerana anjing tersebut telah menyerang beberapa ekor angsanya. 
“Penjenayah dihukum gantung sampai mati,” katanya. 
Bagaimanapun, Fadly membuang gambar tersebut setelah menyedari perbuatannya itu tersebar dan dikecam oleh netizen. Malah akaun Facebooknya juga telah dinyahaktifkan.
Laporan polis juga telah dibuat pada malam 16 April lalu. 
“Dia tangkap dan gantung anjing itu sambil memerhatikan haiwan itu mengelupur sehingga mati. Malah dia dengan bangganya merakam kejadian itu dan memuat naik di media sosial,” kata netizen.
Kini, pencinta haiwan mendesak tindakan dikenakan terhadap Fadly yang jelas dan nyata telah menzalimi haiwan melalui petisyen yang telah diwujudkan dua hari lalu. Petisyen itu telah mendapat 3,112 tandatangan dan 34,400 perkongsian di Facebook.  – PIXEL MEDIA
Total
0
Shares
Related Posts