'Mereka dua beradik hanya bergurau' - Ibu bapa tampil nafi dakwaan anak buat perkara tak senonoh dalam surau - The Reporter

‘Mereka dua beradik hanya bergurau’ – Ibu bapa tampil nafi dakwaan anak buat perkara tak senonoh dalam surau

Dua lelaki yang didakwa melakukan perbuatan tidak senonoh dalam sebuah surau di Pekan Banting baru-baru ini dilaporkan adalah adik-beradik. 

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd Nor@Salleh berkata, dua beradik berkenaan berusia 14 dan 21 tahun itu menetap di Seremban, Negeri Sembilan. 

Baca: (Video) ‘Yang besar tu nak buka seluar, keluarkan k***’ – JAIS siasat video 2 lelaki buat onar dalam surau di Pekan Banting 

Siasatan awal mendapati, dua beradik itu datang ke Banting bersama dengan keluarga untuk bercuti dan makan di sebuah restoran di pekan Banting pada jam 4.30 petang, Selasa lalu, sebelum menunaikan solat di surau tersebut. 

Selepas selesai solat, dua beradik itu bergurau tanpa menyedari perbuatan mereka dirakam oleh kamera litar tertutup (CCTV), yang kemudian ditularkan di media sosial. 

Menurut keterangan ibu bapa dua beradik itu, si abang bergurau dengan adiknya dan dalam masa sama cuba memperbetulkan kedudukan seluar adiknya. Bukannya berniat untuk melakukan perbuatan tidak senonoh dalam surau. 

Polis telah merakam keterangan empat individu berkenaan dan kes akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk tindakan lanjut. 

Sumber: Harian Metro

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!