'Menyesal Aku Guna Produk Kurus Ini' - The Reporter

‘Menyesal Aku Guna Produk Kurus Ini’

Aduan ini diterima semalam, dari seorang pengguna bernama Mia yang mendakwa penggunaan produk kecantikan seperti yang dinyatakan telah mendatangkan kesan sampingan yang tidak baik bagi dia dan 3 orang lagi rakannya. 
Bukan nak menjatuhkan perniagaan orang, tetapi owner ini sudah melampau sangat buat produk yang membuatkan saya menyesal. 

Cukuplah panggil saya Mia, saya rasa tertipu dengan produk ini yang korang semua tidak akan percaya atau akan lebih berhati-hati selepas ini. Jangan fikir nak kurus, guna krim sapu saja terus boleh kurus. Tetapi kesannya pada kulit kita selepas digunakan adalah untuk selama-lamanya yang akan membuatkan kita menyesal tak sudah. Cuma cepat atau lambat sahaja.

Mula-mula saya tertarik dengan promosi yang diperkenalkan. Saya belilah produk ‘I’m Sexy Lady Whitening & Burn’ ini dengan harga RM75. Pertama kali menggunakan produk ini, rasa gatal-gatal. Ingatkan kesan dari lotion yang tengah membakar lemak di badan. Saya kongsikan dengan empat orang rakan sebilik. 

Setelah seminggu menggunakan produk ini, saya rasa keadaan kulit saya semakin teruk dan rasa melecur di bahagian kulit. Perkara yang sama juga terjadi pada salah seorang rakan saya. Dua  lagi rakan saya beranggapan mungkin kulit kami sensitif. 

Selepas dua bulan, giliran 2 rakan saya itu pula mengalami masalah yang sama. Gatal-gatal, melecet dan melepur. Setelah membuat pemeriksaan di klinik kulit, Lim Skin Specialist Clinic, Pulau Pinang, doktor mengatakan bahawa ia adalah kesan dari pengguna produk beracun bagi kulit. Kesannya bergantung pada antibodi seseorang itu.

Akibatnya, saya terpaksa menanggung kos rawatan 3 orang rakan saya itu. Mujur ketika itu saya ada simpanan. Beribu ringgit juga habis dibelanjakan. 

Kepada owner ‘I’am Sexy Lady’, terima kasih kerana telah mencacatkan kulit saya dan rakan-rakan saya. Disebabkan produk anda, saya terpaksa menanggung penderitaan kulit sehingga berparut. 


Kepada yang lain, tiada jalan yang mudah untuk kurus melainkan anda menggunakan produk yang benar-benar sudah ada pendaftaran dari farmasi. Sahabat saya salah seorang kakitangan di Kementerian Kesihatan Malaysia berkata, produk yang ada sijil KKM pun bukan bermakna produk itu boleh menjamin keselamatan anda dari kesan sampingan produk yang anda gunakan. 

Akhir sekali, dengan rasa yang amat kecewa dan marah, saya ambil produk I’am Sexy Lady’ dan selayaknya dibuang terus ke dalam tong sampah. Itulah tempat yang layak bagi produk ini. – Mia 

Bagaimanapun, ejen penjual dan pengguna tegar produk kecantikan ini, menafikan dakwaan Mia selain tidak menolak kemungkinan bahawa Mia terbeli produk I’am Sexy Lady’ palsu.

Sejauh manakah dakwaan Mia itu benar? Diharap pengasas produk tersebut tampil menafikan dakwaan ini, sekiranya terbukti produk mereka selamat digunapakai. – PIXEL MEDIA

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!