Keluarga angkat akur, jenazah mangsa dera dituntut oleh keluarga kandung ibunya

Jenazah kanak-kanak yang maut dipercayai didera oleh ibu kandung dan bapa tirinya di Taman Krubong Jaya pada Jumaat lalu, akan dituntut oleh keluarga ibu kandungnya dari Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Melaka hari ini. 

Menurut sumber dari keluarga angkat mangsa berkata, keluarga ibu kandungnya bertegas mahu menuntut dan mengebumikan jenazah mangsa di kampung ibunya.

Setelah kedua-dua pihak mengadakan perbincangan, keluarga angkat akur dengan keputusan pihak keluarga kandung dan jenazah mangsa akan dibawa pulang ke Kampung Simpang Bekoh, Jasin, untuk dikebumikan. 

Pengerusi Masjid Al-Hidayah, Chabau, Rosli Ibrahim berkata, van jenazah dari masjid akan membantu membawa jenazah untuk dikebumikan.

“Kerja menggali kubur di Tanah Perkuburan Islam Padang Lebar yang terletak kira-kira 100 meter dari kediaman keluarga juga sudah digali semalam selepas diminta oleh keluarga.

“Jenazah juga akan dibawa ke Surau As-Syakirin, Simpang Bekoh di sini untuk disembahyangkan dan dijangka dikebumikan sebelum Zuhur,” katanya.

Tinjauan wartawan Harian Metro di kediaman keluarga kandung mangsa di Taman Kasturi, Simpang Bekoh mendapati kediaman itu sunyi tanpa kehadiran orang ramai atau saudara mara. Hanya kedengaran alunan ayat suci al-Quran dari dalam rumah. 

Sumber: Harian Metro

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!