'Jangan Gunakan Panadol Lembutkan Daging, Ia Boleh Membunuh!' - Mustaffa Othman - The Reporter

‘Jangan Gunakan Panadol Lembutkan Daging, Ia Boleh Membunuh!’ – Mustaffa Othman

Oleh Jusni Hashim

Semalam saya bertanyakan di wall saya tentang tips atau cara untuk melembutkan daging. Soalan saya itu saja mendapat 60+ komen. Daripada komen-komen itu, ada lebih kurang 20 tips utnuk melembutkan daging. Serius saya tidak pernah tahu pun. Maklumlah jarang ke dapur. 

Ada juga tips itu yang pelik-pelik. Kadang-kadang fikir macam tak masuk akal juga. Kebanyakannya tips orang-orang lama atau petua. Kita ikutkan sajalah sebab mereka lebih lama hidup dan lebih banyak pengalaman. 
Empat orang daripada yang memberikan komen menyarankan agar dimasukkan panadol. Mula-mula tergelak juga dalam hati bila tahu tips itu daripada individu pertama yang sarankan panadol. Ingatkan main-main, rupa-rupanya memang betul kerana tiga orang selepas itu pun menyarankan agar dimasukkan panadol untuk melembutkan daging. 
Saya tidak pasti secara saintifik bagaimana panadol mampu melembutkan daging. Tetapi yang saya pasti ada individu dan pekedai yang menggunakan tips panadol ini berdasarkan komen-komen yang diberikan. 
Yang pastinya, seorang lelaki dalam ruangan komen ini sangat menegah penggunaan panadol untuk melembutkan daging. Amat berbahaya katanya, bahkan penggunaan panadol boleh membunuh. 
Lelaki ini bukan menegur seorang, tetapi dua orang yang memberikan idea penggunaan panadol ini. Beliau amat tegas agar perlakuan ini dihentikan kerana amat berbahayakan. 

Siapakah lelaki ini? Beliau adalah tuan Mustaffa Othman, pakar daging yang merupakan pemilik Me’nate Steak Hub yang dikenali ramai. 

Bukan sahaja pakar dalam menyediakan daging yang sedap, tetapi amat mementingkan kesihatan dan keselamatan ramai dalam penyediaan makanan. – Jusni Hashim | The Reporter
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!