Budak 12 tahun dirogol 4 rakannya secara bergilir sebelum dibelasah menggunakan batu-bata & kayu - The Reporter

Budak 12 tahun dirogol 4 rakannya secara bergilir sebelum dibelasah menggunakan batu-bata & kayu

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun berada dalam keadaan kritikal dan sedang bertarung nyawa di hospital selepas cedera parah akibat diserang empat rakannya secara seksual dan dibelasah menggunakan sebatang kayu. 

Polis telah mengenal pasti empat individu terbabit dalam serangan yang berlaku di wilayah Seelampur di Delhi, India. 

Ibu mangsa telah membuat aduan kepada Suruhanjaya Wanita Delhi dan mendakwa anaknya telah diserang secara seksual serta kejam oleh empat lelaki yang dipercayai merupakan rakan anaknya. Mangsa turut dipukul menggunakan batu bata dan sebatang kayu.

Mangsa hanya berani menceritakan perkara itu kepada ibu bapanya, beberapa hari selepas kejadian itu berlaku dan terus membut laporan polis. 

Keadaan mangsa masih kritikal dan polis sedang giat menjalankan siasatan untuk mengetahui apa sebenarnya yang telah berlaku. 

Sementara itu, Ketua Suruhanjaya Wanita Delhi, Swati Maliwal melalui Twitternya berkata, 

“Di Delhi, kanak-kanak lelaki pun tak selamat. Seorang budak lelaki berusia 12 tahun telah dirogol dengan kejam oleh empat suspek dan ditinggalkan dalam keadaan separuh mati selepas dipukul dengan sebatang kayu.”. 

Dalam kenyataan itu Swati mengesahkan  hanya seorang suspek yang telah berjaya ditahan, manakala tiga lagi suspek yang melarikan diri masih dalam buruan.. 

India berada dalam cengkaman krisis rogol dengan purata 86 kes dilaporkan setiap hari. 

Dalam kes sebelum ini, seorang ibu dan anak perempuannya berusia enam tahun dirogol beramai-ramai di dalam sebuah kereta selepas menumpang kenderaan sekumpulan lelaki dari Piran Kaliyar, tempat suci Hindu di tebing Terusan Ganga. 

Dalam kes lain, seorang ibu sanggup memotong kemaluan teman lelakinya menggunakan pisau dapur setelah dia mendapati lelaki itu cuba merogol anak perempuannya berusia 14 tahun di bandar Lakhimpur. Wanita itu menegaskan, dia berbuat demikian sekadar mahu memberi pengajaran.

Sumber: Daily Star

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!