'Alahai 3 Anak Dara Ini...' - The Reporter

‘Alahai 3 Anak Dara Ini…’

KUALA LUMPUR – Gambar tiga gadis berkelakuan tidak senonoh pada sebuah patung agama Buddha, viral di media sosial, semalam. 
Tiga gadis berusia lingkungan 20’an itu merakam gambar kenang-kenangan dengan patung tersebut dengan dua daripadanya memegang payu dara, manakala seorang lagi menunjukkan isyarat tidak senonoh pada patung itu. 
Gambar yang dimuat naik oleh Ratu Perang, 18 jam yang lalu telah mendapat 2,526 shares di Facebook dan 4,200 likes. 
Rata-rata netizen mengecam tindakan tiga gadis itu yang secara tidak langsung telah memalukan Islam. 
“Pertama, kau mempersendakan agama orang lain. Kedua, kau memalukan bangsa sendiri. Ketiga, kau memalukan kaum kau sendiri. Keempat, kau dengan bangangnya bangga membuat isyarat lucah pada patung itu. Bertudung tetapi bodo,” kata Ratu Perang. 
“Kalau ye pun nak bergurau itu, agak-agaklah. Ini dikatakan bergurau sampai sanggup berbuat demikian? Ini sudah terang-terang mempersendakan kaum orang lain. Amat memalukanlah perbuatan seperti ini,” kata Sayunara Kumpitai. 

Berdasarkan pencarian kami, gambar ini dipercayai viral di media sosial Indonesia dan dikatakan 3 gadis berkenaan juga berasal dari Indonesia. Bukan seperti yang didakwa kononnya warga Malaysia. – PIXEL MEDIA
Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!