'Adik saya dipukul 3 pelajar tingkatan 2 sampai pengsan' - Pelajar dibelasah hanya kerana cuba leraikan pergaduhan - The Reporter

‘Adik saya dipukul 3 pelajar tingkatan 2 sampai pengsan’ – Pelajar dibelasah hanya kerana cuba leraikan pergaduhan

“Adik saya dipukul tiga pelajar tingkatan dua, sedangkan dia hanya seorang,” demikian kata abang kepada mangsa dalam video yang tular di media sosial semalam.

Menurut pengadu yang hanya dikenali sebagai Bosskal7 berkata, adiknya yang bersekolah di sebuah sekolah berasrama penuh di Seberang Takir, Terengganu, ditumbuk sehingga sesak nafas dan dipijak sehingga pengsan.

“Ramai (pelajar lain) yang menyaksikan kejadian itu, tetapi tidak mampu meawan kerana ramai yang back up si pembuli.

“Kejadian berlaku lebih kurang jam 12 tengah hari dan hanya dimaklumkan pada jam 2 petang,” katanya.

https://www.tiktok.com/@bosskal7/video/7279076620860656898?lang=en

Difahamkan, mangsa dibelasah oleh tiga suspek yang tidak berpuas hati dengan tindakan mangsa cuba meleraikan pergaduhan yang berlaku.

“Dia dipukul kerana melarang pergaduhan. Namun dia telah ditarik oleh suspek kerana tidak berpuas hati dengan tindakannya.

“Adik saya seorang yang sangat baik dengan kawan-kawan dan orang sekeliling.

“Ramai yang terlibat, tetapi yang memukul adik saya adalah tiga orang Gangster Besar sekolah itu. Apa dosa adik saya sampai diperlakukan sebegini rupa?” katanya.

Tidak diketahui sama ada ahli keluarga mangsa akan mengambil tindakan undang-undang. Tetapi Bosskal memaklumkan adiknya kini berada dalam keadaan stabil.

Sumber: TikTok

Total
0
Shares
Related Posts
error: Content is protected !!